GJORT FINT

Idag har jag fixat och donat på balkongen och med alla blommor som snart måste komma in i värmen när det blir kallare. Och när jag gjord det råkade bli att jag redan nu flyttade in alla blommorna, vilken inte riktigt var meningen! Men det blev fint inne i alla fall, dock lite tomt på balkongen nu..
 
 
 
 
 

DAGENS DAGSVERK

Efter lite slipning och nedmontering kunde vi även lägga vårt första lager färg på Brum idag! Än så länge ser han inte så mycket ut för världen, men snart så! Ett eller två lager till med den gula, och ett med den röda färgen, sen lite putsning på kromen och ihopmontering, sen ni, så kommer vi att ha en aldeles egen Brum som lille Loke kan åka runt i. Eller kanske mest sitta i än så länge, men när han blir äldre!
 
 

RENORVERING

I eftermidfags efter festivalen åkte vi hem till mamma och pappa för att äta vofflor i trädgården. När vi satt där i skuggan kom jag på att jag hade lovat mig själv att renorvera klart den lilla söta trampebilen som jag köpte i slutet på förra sommaren. Och vips så hade jag hämtat ner honom från åvanvåningen och fixat fram våtsandpapper och börjat slipa bort rost. Jag lyckades även sätta Björn i arbeta med att montera ner honom i delar så att det blir lättare att måla honom sen. Han kommer bli superfin, det är jag övertygad om! Nu är han en solblekt, ful, rosa färg som ska bort! När jag köpte honom såg jag direkt Den lilla veteranbilen Brum från ett av mina favorit barnprogram som liten. Så färgvalen var inte svårt att bestämma sig för!
 
 
 
Så här såg han ut när jag köpte honom, ingen fin färg, men han blev redan då mycket uppskattad av de små!

FESTIVAL SÖNDAG

Man får ju passa på när solen skiner och folk är lediga, så det blev altså festival idag igen. Idag träffade jag och Björn upp Robban och Kajsa för lite lunch (egentligen blev det frukost) och trevligt sällskap. Robban och Kajsa tog TexMex Burgare medan jag och Björn hade spanat in ett ställa sen innan som serverade Streetfood nere vid centralen. Där åt vi en Bombay Wrap. Mycket god och för en gång skull var där så ycket mat att jag blev lagom mätt. Annars är det tyvär lite för ofta då man inte får så mycket mat för pengarna på festivalen.. Med detta var altså mycket bra! Det var ett inhängnat ställe med bänkar, så vi satt kvar där och tittade på medan några dansade/tränade salsa/zumba någonting i stekande sol medan vi satt i skuggan och hade det bra!
 

FESTIVAL LÖRDAG

Idag begav jag och Mary oss ner till festivalen igen, vi började dock med att slappa i solen i Rörsjöparken med lite cider innan vi cyklade vidare mot staden. Väl nere delade vi på en mixtalrick hos Libanesisk Delikatess, även detta får godkännt med stort G. Halva poängen med festivalen är liksom maten (och andra halvan musiken) så det gäller att välja med omsorg. Vi bstämmde oss för att ha en heldag i stan, så efter maten gick vi till parken vid biblioteket och slappade ännu lite mer med kallt dricka (som vi mycket genigaliskt kylde med inköpta frysta hallon) Det blev även glassätande, sittande vid kanalen och mycket skratt. 
 
Vi kom bland annat fram till att jag börjar bli gammal eftersom jag har tygpåsar med mig i väskan så jag ska slippa ta plastpåsar när man handlara (pansionärsvarning?) och att det inte är lätt alltid att dricka kolsyrade drycker när man cyklar. Dock är det yttert praktiskt med cykelkorg.
 
Dagen aslutades med att vi cyklade hem, hyrde film på vägen och köpte med oss godis och popcorn på vägen hem. Toppendag!
 
/peace out!
 

MALMÖ FESTIVALEN

Nu är festivalen på G i fullfart. Solen skiner över Malmö. Vi invigde festivelen redan igår på start-dagen då jag, Björn och Mary cyklade ner. Vi åt, vandrade runt och spanade på vad festivalen hade att erbjuda detta året. Eter att vi spanat in de olika matställena invigde vi med att äta kycklingspett och en gryta av HEDH ESCALANTE CHOCOLATIER. Det var gott, men tyvärr fick de strömavbrott så mitt ris blev utbytt med potatis vilket inte gjorde grytan rättvis. Men ändå en bra mat-start på festivalen! 
 
Vi begav oss sedan ner mot centralen för att kolla läget där. Det slutade med att vi hamnade på Barista med kaffe liggandes i en sto fotölj liknande sak som såg ut som en valnöt och lyssnade på medan Jonatan Johannson spelade på håll. 
 
 
 

STRESSTEST

Har precis suttit och spelat det sista stresstestet på Guild Wars 2 innan det släpps för spel den 25:e! (Eller egentligen den 28:e men inte om man har förköpt det) Man fick delta i stresstestet om man hade köpt Pre Purchase varianten, vilket jag självklart gjort vid detta lagen och fick mig därför en liten sneekpeek på vad spelar kan ha att erbjuda!

 

Än så länge, det lilla jag har testet varkar det vara ett spel som utmanar dess genre. Den har det man brukar uppskatta med tillför även lite nytt på bordet. Det stora pluset för mig som inte längre är sugen på att göra av med så mycket perngar, är att det är Free to Play, men det kommer att finnas In Game Purchasing alternativ väl inne i spelet. Dessa är därimot frivilliga att köpa, och spelet ska gå att spela utan. Ett stort plus!

Nu är det bara att vänta tills på fredag kl 00.00 och se om man kommer in och kan testa det på alvar!

 

 

FÄRDIGT RESULTAT

Även idag har spenderats hemma hos Viveka, Ante och Loke för att måla klart Lokes väggmålning i hans blivande rum. Vi blev faktiskt färdiga idag, vilket vi inte trodde först, och vi blev även nöjda med resultatet. Så vad tror ni, kommer Loka gilla sin målning med söta Fåret Shaun på halva väggen? ;-)
 
 

PRESENT

Idag fyller Björn år. Tyvärr så är han inte hemma på hela veckan så det har inte direkt blivit något firande. Som tur är har jag redan gett honom sin present eftersom jag tyckte att han behövde den redan i förra veckan. Jag har nämligen köpt en begagnad och renorverat upp en cykel åt honom! Vi har haft lite otur med cyklar så han har inte haft en egen på ett tag och det är inte så praktiskt när man har smidigt cykelavstånd till allt ju! Så en cykel fick det altså bli. Vi har även skaffat ett ordentligt lås så den ska stann hos oss också!
 
 

DAGENS RESULTAT

Här är vad som blev under dagen Jag och Ida jobbade på bra så trädet och löven är klara, men måste nog fyllas i en gång till. Men fint kommer det nog bra, och lille Loke komer förhoppningsvis gilla det!
 
 

MÅLNING

Idag blir det mys med lille Loke och att hjälpa Viveka med att börja på väggmålningen som ska vara i hans rum. Det kommer nog att bli fin fint när det är klart tror jag! Återkommer med dagens resultat sen kanske. Det blir nog trädet och lite löv denna dagen i alla fall.
 
 

STUGA I SKOGEN

Denna helgen har spenderats med en massa gamla häliga vänner i en stuga i skogen. Tur med vädret hade vi också så detta har verkligen varit en toppenhelg! Även lilla hunden var med och agerade skogs-hund hela helgen och stortrivdes. Ibland är det härligt att bara komma iväg och glömma vardagen lite. Vi har grillat, spelat spel, druckit gott och pratat om allt och inget. 
 
 
 
 
 
 

SÅ MYCKET KÄRLEK

JennyMarianne

Seconhand & Vintage mode. Tips och trix i vardagen.

RSS 2.0