LUNCHTIME

.
.

Idag. Vi satt väldigt lugnt och fridfullt och hade precis börjat äta vår lunch till tonerna av "Party for Everybody" när vår lilla datorsal fylldes av människor på typ 2 sec. Skummt tänkte vi, men det kan ju inte vara lektion eftersom klockan är fem över tolv, då är det ju lunch. Så vi sitter tyst kvar och iaktar situationen. Men jo, efter någon minut med folk som försökte hitta datorer och datorer som inte räckte till, ser läraren tillslut några ansikten som han inte känner igen, andra längst bak, som dessutom sitter och äter lunch! Det går ju inte för sig, för de skulle ju ha lektion, kl 12, mitt i lunchen, i vår datorsal... Ibland är livet inte lätt.. Vi fick altså flytta på oss. Om vi ska se på den ljusa sidan, så funkar skrivaren i den nya salen.

.

Dessutom! Jag märkte precis när jag var på toa nu, att min blixtlås till mina byxor har gått sönder och numera inte går att knäppa upp (!) Hur kul är liksom det att upptäcka inne på en toa när man är kissnödig, på en skala? Som tur är har jag inte ett så stort äss så med lite möda och krångel kom jag både ut och in ur mina byxor ändå. Men jag menar, vilken dag än så länge!

GARDINER

 

Så här blev det på balkongen med de nya egensydda gardinerna. Passar väl ganska bra in? Fram för allt fungerar det väldigt bra än så länge. Skönt att inte få solen i ögonen ibland och att skymma solen när den är för stark!
.
På första bilden är gardinerna nästan helt upprullade, fint att fönstret inte ser så tomt tycker jag. På andra är de ner rullade lite olika långt. Och ja, hunden är så klart också med på bilderna och sitter och myser i sin kuddhörna <3

 

 

 

CYKELAVSTÅND

Idag har jag cyklat bort till en förskola i närheten och pratat med personal och tittat runt lite i hopp om att kunna jobba extra där nästa termin. Verkar vara en mysig förskola som jag mycket väl skulle kunna tänka mig att jobba extra några dagar i veckan, hur kul som helst!

Just nu skiner faktiskt solen på mig ute på balkongen och snart ska vi köra iväg och äta middag hos Thomas och Gunnel. Som vanligt blir det säkert något gott så vi blir mätta och belåtna även idag. Trevlig avslutning på en annars trevlig dag.

 

 

GLASS DANS

.
.
Har ni sett denna reklamen? Den för GB Gräddglass i klassiska pinnglass smaker.Har ni sett den?! HAR NI? Om ni har och skrattar hejdlöst varje gång ni ser den och blir sisådär fem år igen, ja då är vi på samma nivå ikväll, du och jag. Känns det bra? Inte jätte, men kul har jag i alla fall. Jag kan också meddela att jag smakat noggerglassen som sån gräddglass, och den var helt ok. Men originalen på pinne är godare.. GODNATT

SISTA SOLEN

Idag var det skola, men det hindrade inte oss att njuta i solen en stund. Vi värmde vår medhavda mat och satt och myste ute, det är sånt som är så härligt med sommaren! Man får ju passa på, för rykten säger att temperaturen ska sjuka 10 grader i morgon och fortsätta vara halv kasst resten av veckan, vill vi detta? Nej tack! Mer sol och värme åt folket tycker jag.

 

PROJEKT

För någon dag sen låg jag på balkongen och läste. Mysigt men även jobbigt då jag fick solen i ögonen hur jag än låg. Då växte idéen i mitt huvud att jag behövde nya gardiner på balkongen. Så igår var jag och mamma på Stoff och Stil, köpte tyg och tillbehör, och idag blev de sydda! Har inte sett tyget ihop med allt annat mönster på balkongen så jag hoppas att det kommer passa. Nu är de i alla fall färdig sydda, bara upphängningen kvar!

Jag rekommenderar dock inte att sy tillsammans med en uttråkad beagel..

 

STRÅLANDE SOL

image description
.
.
Idag skiner åter solen strålar och nu även på mig! Har tagit det lugnt hela förmiddagen och bara legat i gräset, läst en bra bok och slöat det bästa jag kan. Kanske, kanske har jag även fått lite bränna på min kropp? Detta får ckeckas ikväll, men min hud är inte den som blir brun lätt så jag har slutat bry mig så mycket, så länge jag inte är kritvit.. Nu i eftermiddag är det tvätt som gäller för mig, en av de tråkiga bitarna efter man varit ute och rest är att allt måste tvättas, så det ska göras nu. Sen ska jag och min älskade äta nått lätt när han kommer hem från jobb, och orkar vi sen blir det storhandling, men det får vi se.
.
/Peace out, enjoy the sun!

SAKNAD HUND

.
.
Som man kan sakna en hårig liten sak så mycket när man är borta några dagar och så mycket man kan klappa och kela med sin lilla hund när man väl är hemmkommen igen. Casper har varit hos mina föräldrar de dagarna jag har varit borta, och de skämmer alltid bort honom med långa promenader, mycket lek och kel så det var en trött liten vovve som jag kom hem till igår. Trött men mysig <3
.
.
Förutom det var det även välsigt skönt att komma hem till Björn och i största almänhet, bara komma hem. Resan har varit super rolig på alla sätt och vis, men som man säger, borta bra men hemma bäst! Nu ska det packas upp, visas upp inköp och bara ta det lugnt ikväll, ibland är det också härigt!
.
.

TURIST OCH PARKHÄNG

Dagarna börjar gå mot sitt slut här i London. Idag passade vi då på att shoppa det sista, turista lite genom att bland annat klättra på lejonen på Trafalgar Square, kika på Buckingham Palace och annat smått och gott. Vi vilade även våra fötter i Greenpark där solen glimtade fram och vi njöt till max. Snart väntar mat och kanske en sista promenad i London, för i morgon bitti bär det hemåt igen!

 

 

CHAMPIONS LEAGUE FINAL

London fortsätter att leverera. Igår besökte vi en sporsbar för att kika på Champions League finalen. Riktigt härlig stämning, trevliga folk och mycket öl. Eftersom natten blev ganska vild har vi tagit det lugnt idag och kollat runt på shoppingen på Camden Market, Westfield shoppingcenter och lite annat. Nu tar vi det lugnt på hotellet innan vi ska ta en liten kvällspromenad och se vad vi kan hitta på där.

I morgon är sista dagen så då ska vi passa på att shoppa det sista och turista lite, hoppas på att vädergudarna är med oss, mysigt!

/ Peace out from London

 

 

 

LONDON

Nu är vi i härliga London. Än så länge har vi haft hyfsat tur med vädret, lagom varmt och inget regn men mulet, helt ok för London liksom! Dagen började med skolarbete då vi besökte Svenska skolan i London. Efter lite vilse-letning och bussande kom vi äntligen fram och spenderade hela förmiddagen och fram till kl 14 där. Vi pratade med personalen, gick runt och tittade och åt lunch där.

Vi har även hunnit med att vandra runt i vårt närområdet från hotellet, kikat i affärer och fikat. Inget köp för mig idag, gillar att spana och avvakta för senare köp. Nu vilar vi trötta fötter på hotellet med vin och chips. Men för att sammanfatta, vi har det toppen!

/peace out!

 

 

LONDON BABY

.
.
Nu bär det snart av, inte många timmar kvar tills vi ska ses på central stationen, inte många timmar kvar innan planet lyfter, inte många timmar kvar tills planet landar i LONDON BABY!

ELF BRUSHES

.
.
Tänkte dra en sak till som jag verkligen gillar med ELF, och det är deras sinkborstar! Dessa jag har är från deras vanliga sortiment, och kosar ca 16 SEK. De har även aningen dyrare varianter från deras Studio Line eller deras Bamboo brushes, men dessa funkar super för mig som inte är jättekräsen. De första jag köpte för några år sedan nu fungerar fortfarande utmärkt, nån enskilld har lossnat från den metalgrejen, men det var bara att limma lite så var de som nya! Så tvättar man och tar hand om dom tycker jag de är mycket prisvärda!
.
Nu ska jag packa ner några skaker till i min resväska, sen ska jag hälsa på kudden min och sova. I morgon vankas skola, mer packning och lite mer rese-fix inför Lodon! Godnatt!
.
/peace out!

PAUS

.
.
Nu tar jag en lite mack-paus med hunden på balkongen. Dagen började med några timmar jobb (!) faktiskt. Var på en förskola som jag bara innan har besökt när vi skrev vår B-uppsatts men har lyckats få några dagar där nu när jag skickade ut mail till alla förskolor i Malmö efter jobb. Sen skadar det ju inte att duktiga Malin har varit på just den förskolar i många år och jobbat extra, så idag fick vi chansen, efter snart tre års plugg ihop, att jobba lite tillsammans! Mycket spännande för mig som aldrig varit på förskolan innan att få chansen att komma dit!
.
Efter min lilla paus börjar packandet på alvar. Igår tvättade vi så i dagens läge kan kan packa ner alla kläder jag vill ha med mig, sen i morgon eftermiddag får jag packa ner nessesär och allt som hör ihop med det. För sen åkter vi, till LONDON! Hela vårt lilla tjejgäng på fyra ska bladna nytta med nöje och ta oss till London i några dagar för att studera det engelska skolsystemet och bland annat besöka Svenska Skolan där, kommer blir super!

EYES LIPS FACE

.
.
Nu har jag samlat de saker från ELF som jag använder som bas eller vad man ska säga. Jag använder verkligen inte allt på en gång, utan några saker är till vardags, andra kombinerar jag när jag vill täcka lite mer osv. Men för mig funkar detta super. Jag har två stycken concealers, en för under ögon och en penna för spots när man behöver det. Om jag vill ha lite mer täckning grundar jag med den Tinted Moisuriser. Sen är det Mineral foundationen som gäller. Denna variant heter Personal Blend, det är samma produkter i den som i vanlig foundation förpackning, bara det att man får mer och man får olika nyanser vilket passar bra när man inte vet exakt vilken färg man ska ha, utan här kan man blanda själv.
.
Sen är basen klar. Efter det har jag ibland Bronzing pouder, speciellt nu på sommaren när det är fint att vara lite brun. Butter Cream Eyeshadow använder jag faktiskt som ett glow i ansiktet när jag inte vill ha Bronzing, funkar ganska bra. Till ögonbrynen har de en Eyebrow pencil som är ganska mjuk i konsistensen vilket man får tänkte på när man applicerar den, annars blir det vädigt mycket färg. Sist har jag ibland på High Defenition Powder åvan på allt. Jag tycker det ger en bra finish och "blandar" ihop allting snyggt samt ska den minska synlighet av porer och sånt, men det vet jag inte riktigt. Pudrena tar jag på med hjälp av Kabuki face brush som är det ABSOLUT mjukaste borsten jag någonsin testat, tummen upp för den!
.
Överlag är jag nöjd med sminket från ELF men jag har aldrig varit den som lägger ut mängder med pengar på smink, så jag kan inte jämföra med de dyrare märkena. Jag är nöjd med kvaliten, priserna, servicen. Vist finns det alltid produkter från ett märke som man inte tycker är lika bra som andra produkter, men överlag fungerar deras Studio Line (de lite dyrare) bra för mig.
.
Hoppas ni som undrade fick lite bättre koll än ni hade innan, och om man är sugen på att beställa så kan man ju börja med deras billigare alternativ om man bara vill testa, annars rekomenderar jag desas Studio Line och Minerals mer! Adressen är www.eyeslipsface.se.

BADRUMSSKÅP

.
.
Var bara tvungen att visa hur duktig jag var med städningen också! Tog ut allt så jag kunde torka av hela innuti och lyfte ut alla glashyllor så jag kunde diska dom rena. Sen rensade jag även ut gamla produkter som jag inte använder, tomma burkar och flaskor och slängde saker som var på tok för gamla. Jag är väldigt bra på att spara gamla halvfulla saker i tron att jag "behöver dom säkert senare", men det gör jag sällan, så nu är allt utrensat! Man ser också tydligt vem det är som tar mest plats i badrummskåpet av oss två här hemma..!
.
Det var visst någon som var nyfiken på E.L.F s produkter, KUL! Mycket av det ni ser på vänster sida, de två nederna hyllorna, av denna bilden är från E.L.F s Studio Line och deras Minerals. Första gångerna jag beställde därifrån använde jag mycket från deras vanliga line där allt kostar £1.50, ca 16 SEK. Men nu på senare har jag börjat använda mer Mineraler och mer från deras Studio line som är mycket prisvärd enligt mig. Där kostar de vanliga produkterna istället £3.50, ca 37 SEK, men det beror helt på vad man är ute efter!
.
Tänkte att jag kunde skrive lite mer om de olika produkterna någon gång, jag tycker ju sånt här är ganska kul, att recensera produkter och testa nytt och så, så jag gör det mer än gärna. Får hitta på något smart sätt att kategorisera det bara, har ju blivit en del produkter jag testat nu ^^

REGNIGT

.
.
Regn, regn och lite mer regt. Så är vädret utanför mig idag. Men ibland kan jag få lite energi av "dåligt" väder. Jag har redan hunnit vara på gymmet, dusha och handla lite nödvänligheter för den kommande veckan. När det regnar får man hellerinte dåligt samvete om man ligger inne under en filt med en bra bok eller spännande serie framför sig. Just nu skrapar en gammal LP från vardagsrummet och skapar lagom mysig stämning. Sånt hör liksom till när det regnar.
.
Innan jag unnar mig det till fullo blir det lite städning. Jag ska rensa i mitt badrumsskåp, som för tillfället är stökigt, fullt av saker jag inte använder eller är slut. I veckan fick jag hem min levernas från E.L.F men de nya produkterna får inte plats! Altså måste jag städa. E.L.F är föresten en sida som jag varmt kan rekomendera. Min beställning den här gången bestod mest av dera mineralprodukter ex deras foundaion som passar mig utmärkt.

OSTADIGT

.
.
Idag var det väldigt grått i morse, lite ostadigt, så stövlarna och regnkappan åkte på, vågade inte chansa. Men allt som kom var några droppar, så det hade faktiskt inte behövts, men det är så sällan jag får använda mina blanka, röda stövlar, så för mig gjore det inget! Dagen har varit helt ok på praktiken, vi hade tema då vi arbetar integrerat alla tre klasserna på den sidan jag är på. Jag har haft tur som har fått vara få med från början när detta storyline arbete började, och nu idag var sista dagen som de jobbade med det, så jag har fått vara med från början till slut. Har varit riktigt intresant. Tyvärr missar jag deras redovisning nästa vecka, men jag har ju sett det mesta ändå. Nu är det bara två dagar kvar, sen är det skola och lite andra roligheter som ligger inom snar framtid för mig. Men mer om det senare, nu ska jag nämligen köra köttbullar och potatismos! MUMS!
.
/Peace out!

FRAMTIDEN

.
.
Vissa dagar känns framtiden närmare än någonsin. Idag är en sådan dag. Det är inte klokt, att för snart tre år sedan började jag utbildningen. Nu är den snart bara en termin kvar, sen är jag färdig. Eller ska vara färdig. Fast man blir aldrig färdig, egentligen.. Det har gått så otroligt fort. För ett halvår sedan kände jag att jag var klar, att jag kunde börja jobba. Idag känner jag mig mer ofärdig än någosin, ändå närmar sig framtiden med stormsteg. Både skrämmande och spännande.

DET ÄR MYCKET NU

Det är mycket nu. Tar igenom mig den sista veckan på praktiken, letar frenetiskt efter sommarjobb och är allmänt jobbig känns det som. Och det är inte att jag inte trivs på praktiken, för det har jag börjat göra nu, jag måste bara trivas med mig själv också. Uuuh.. Men frukta icke! Jag är snart tillbaka igen. Tills dess bjuder jag på en bild på min underbara hund som varje gång vi tvättar, boställer sig i den prassliga tvättpåsen <3

.

 

 

ANKUNGAR

.
.
Nu börjar alla söta ankungar komma ut i parkerna, jag måste snarast ta mig till en park och titta på de söta små liven och mata dom med brödbitar! Hoppas, hoppas att det fina vädret håller i sig <3

JennyMarianne

Seconhand & Vintage mode. Tips och trix i vardagen.

RSS 2.0