PROMENAD

Bild från förra sensommaren
.
.
Idag har varit en ganska seg, trist och grå dag. Men trots förkylning och det måste ju hund ut, så det var inte mer att be för, utan på med de nya skorna och ut och gå! Det blev en ganska härlig runda, tror faktiskt att mitt förkylda huvud behövde lite frisk luft.. Nu är vi inne i värmen igen i alla fall, och nu ska jag förskte rota fram någor ätbart. Det är alltid lika tråkigt att fixa mat när man ska storhandla dagen efter, allting i både kyl och skafferi är verkligen slut..

THE HUNGER GAMES

.
.
The Hunger Games var filmen vi var och såg igår. Jag har som sagt även läst böckerna men tyckte ändå att filmen var toppen! Den är lagom bra, rolig, spännande, snygg, ja en riktigt super film enligt mig helt enkelt. Det enda jag har att inväda mot den var att den var lite.. mesig? De har nog med att göra att filmen är från 11 år, men jag som läst boken kan säga att boken inte är från elva år, så varför göra filmen det! Boken är råare, läskigare och blodigare, och det förstörde filmen lite, och gjorde den lamare eftersom de inte kunde visa allt fullt ut då.. Men ändå en helt ok film! Nu går jag här och vill bara se mer, och längar till film två kommer ut och hoppas (precis som i Harry Potter filmerna) att fortsättnigarna blir lite.. mörkare!
.
Det blev altså en väldigt lyckad kväll med god mat, sällskap och bra film. Helgen började bra! Tyvärr fortsätter inte helgen lika bra då jag nu ligger hemma sjuk och nerbäddad medan sambon är iväg och umgås med vänner. Men, jag ska se en massa Greys Anatomy avsnitt och har en del nya filmer, så jag klarar mig nog!

CUPCAKES

.
.
Innan bion igår (som förövrigt var super, mer om det senare) var vi ute i stan och åt och tog en kaffe. Och vem kan motså dessa sockersöta små cupcakesen? Inte jag i alla fall, så det fick bli en till efter-maten-kaffet. En med lila glasyr var det, mums!

DIMMA

Bild tagen i Karlskrona
.
.
Idag när jag vaknade och tittade ut genom fönstret var inte vädret lika lockande som igår. Dimma så långt ögat når.. Vädret är lustigt nu i mars/april. Sol och upp till 14 grader enda dagen, och så sånt här nästa. Men, för mig passar det faktiskt ganska bra, då jag ändå ska försöka hålla mig inne och skriva färdigt en uppsats. Dagen blir kanske inte den roligaste, men på kvällen ska vi, fem stycken, på bio och se Hunger Games! Jag som redan läst alla tre böckerna i serien och är ett stort fan kunde inte vänta längre, så vi beställde biljetter för två veckor sedan till idag. Smygpremiären tror jag var igår, men fredagen passade oss bättre. Härliga fredag!

ETT FYND TILL

.
.
Ett fynd som jag glömde att visa er är denna snygga gubb-kepsen. Jag gillar speciellt ränderna och att den är så pass stor att jag kan dra ner den om den blåser, eller gömma mitt hår i den. Jag vet inte riktigt vad det är, men jag har fått en sak för sånna här gubbkepsar, tycker det kan vara charmigt ibland, lite ful/snyggt. Jag gillar't i alla fall!

SECONHAND FYND

.
.
Nu tänkte jag visa fynden från dagen. Den översta är ett helt underbart, lite slarvigt, blommigt linne som kommer vara helt perfekt till slitna jeans eller jeansshorts, så fint! Skjortan bredvid är av mockamaterial och är supermjuk. Solglasögon på det så är den dagen räddad!. Längst till höger ligger en supersöt hänglseklänning, man ser den tyvärr inte så bra på bilden, men det kommer nog bättre bild på den när jag börjar använda den. Jag hade stylat den med lockigt hår eller låghöga strumpor..
.
Längst ner till vänster är en oversize tröja med härigt mönster som kommer vara suersnygg lite slarvigt nedstoppad i shorts eller jeans. Lagom slapp när man inte orkar avancera mera. Bredvid ligger en skjorta jag inte kunde släppa ifrån mig. Jag är fortfarande inte helt övertygad om zebramönstret, men den var superfin på, och för det priset kunde jag inte låta den hänga kvar! nedstoppad i ett par höra svarta stuprör kommer den säkert att användas!
.
Så vad säger ni people? Fynd eller fynd? Jag är själv lite mållös. Och allt detta för ynka 145:-
.
/Peace out!

SECONHAND-SHOPPING

.
.
Vilken dag! Solen har skinit hela dagen, och det har varit en super-shopping-dag! Den nyöppnade seconhandbutiken är ett så trevligt tillskott, och vi gjorde verkligen fynd, på fynd, på fynd! Härlig personal, bra priser och eftersom det var invigning bjöds det på kaffe och kaka. Fynden visar jag snart upp så fort jag har fotograferat dom!

YANKEECANDLE

.
.
Godmorgon alla! Så här på morgonkvisten tänkte jag tipsa om något som står och luktar himelskt gott på min toalett, nämligen de här Yankee candles. Dom doftar verkligen hur gott som hellst, även när de inte brinner. Dofterna jag har stående här är Soft Blanket och Clean Cotton. Ljusen kostar en del, men de jag har är små "prova på" storlekar som säjls runt 20-lappen. Perfekt om man vill ha en litet doftljus, men vill kunna variera sig!

PROMENAD

.
.
Sol, sol, sol har det varit idag, och det har varit hur härligt som helst ute! Först satt jag och syster på ballkongen och småpratade medan vi fikade, men inte kunde vi sitta inna i detta vädret? Vi tog med hunden och begav oss till pildamsparken där vi tog en rejäl runda som rastade både hunden och oss. Sol hela tiden och både läderjackan och solglasögonen blev invigda denna dag.
.
Jag och syster hann även planera morgondagen där vi gick, och som det ser ut nu ska vi besöka några gamla favoriter, men även en nyöppnad seconhand affär som vi är väldigt nyfikna på. Vi är lyckligt lottade, har tre stycken ganska välsorterade seconhandbutiker inom gångavstånd på tio minuter från där vi bor. Det är vardagslyx det!

TRÄNINGSTILLBEHÖR

.
.
Det råkade visst bli en runda på stan med syster denna soliga dag också. Vi skulle egentligen inte ha något speciellt alls, utan var mest sugna på att kika runt. Men är det inte dom stadsrundorna som ibland är de bästa? Jag tycker det. Man kan bara strosa runt i sin egen takt och titta på fina saker. Vi var bland annat inne och luktade på nya parfymer. Man blir ju lite sugen, nu när det är vår, på att skaffa en ny, vårig, härlig doft..
.
Men jag fick med mig en smart sak hem i alla fall. Jag hitade den på HM bland deras nya träningstillbehör. Det är ett slags skärp som man har runt midjan när man är ute och går springer eller tränar. Den har två fack för bland annat iPhone/mp3 spelare med hörlursutgång, välrigt smart tyckte jag! Speciellt när min vind/träningsjacka jag har bara har en ficka, och när det blir lite varmare och man inte längre vill ha jacka, ja då har jag bara ett pytteliten ficka i mina byxor. Då passar denna aldeles perfekt!

CHEESCAKE

.
.
Idag blir det cheescake-bak på morgonen så att vi kan festa på den ikväll! Den ska stå i frysen ca fyra timmar innan den går att äta så det gäller att vara ute i god tid när det gäller cheescake, men det är väldigt värt det! Den är även superenkel att göra då man slipper använda ugn över huvud taget, eftersom man använder kaksmulor till botten, sen bara in i frysen! Jag brukar använda mig av disestivekex, men idag fick min sambo bestämma, och då blev det chocolate cockies istället!
.
Det är nämligen min sambo som vi ska fira ikväll för att han lyckades ta sig in på en utbildning efter många om och men. Bara sex styckna bev intagna, så idag säger jag ett stort GRATTIS till honom!

ANSIKTSRENGÖRING

.
.
Så där, tänkte fortsätta att tipsa om ansiktsvård som fungerar för mig, jag har normal/blandhy med tendens till finnar och blanka partier och då är denna serien mycket bra enligt mig. Serien heter Pure System och är an en gång från Yves Rocher. Serien består först av en rengöring med micropeeling som man maserar hela ansiktet med. Efterråt känner man sig väldigt ren och ny av peeling effekten.
Efter rengöringen är det ett ansiktsvatten. Detta ansiktsvattnet är mer i gelform än vattenform som vid första titt kan verka väldigt märkligt. Men jag använder det som vilket ansiktsvatten som hellst. Tar det på en bomullspad och rengör hela ansiktet. Sen smörjer jag in mig med den tillhörande ansiktskrämen.
.
Vad säger Yves själv om serien?
Serien har Pore minimizer-effekt som rengör porerna på djupet, förminskar porerna och gör huden matt samt minskar finnarnas rodnad. Geléformulan och den oljefria formulan rengör huden utan att torka ut den. Tar bort överskott av talg och rengör huden samt rensar porerna och reducerar pormaskarna. Förebygger att finnar och pormaskar återkommer. Framtagen och testad under kontroll av läkare. Utan paraben.
.
Jag gillar serien skarpt och känner att huden får mindre problem och blir renare. Jag använder denna serien på kvällen innan jag smörjer in mig med nattcreme och går och lägger mig så att huden är riktigt ren när jag ska sova!
 

FIKA

.
.
Idag efter sex timmar föreläsning och workshop tyckte jag på hemmvägen att jag förtjänade lite fika. Så jag stannade till med cykeln och handlade hem lite godsaker. Precis när jag kom hem kom även solen fram, och eftersom vi har eftermiddagssol på ballkongen kunde man sitta där ute och njuta lite. Härligt!
.
Man känner våren i luften på riktigt nu. I morse tog jag vinterjackan, men märkte redan efter bara nåra minuter på cykeln att det var ett misstag! Nog för att vädret var mulet, men det är ju inte kallt längre. Så där fick jag cykla med mössan och vantarna i cykelkorgen och jackan uppknäppt. Hur har er dag varit?

SKOLA

.
.
Idag är det skola igen. Känns som en mindre evighet sen man var där sist. Har ju haft praktik hela förra månaden ungefär. Så om några minuter ska jag slänga mig iväg på cykeln min och bege mig. Men det ska bli härligt att komma tillbaka, träffa folket och förhoppningsvis är det några givande föreläsningar. Det är heldag idag så just nu håller jag på att packa ner lunch till mig själv. Det är så tråkigt när man inte har något hemma, så idag får det bli varma mackor (som även är goda kalla) och lite yoghurt. Ha en bra dag alla!
.
/Peace out!

CONVERSE ALL STAR

.
.
Vädret tillät mig att idag att inviga dessa godingar för säsongen. Jag fick dom förra året av min fina sambo i födelsedagspresent. Åh, jag älskar dom verkligen och de användes flitigt förra våren, och kommer göras så även denna!

GODMORGON

.
.
Godmorgon säger vi från sängen. Jag och hund ligger och myser nu innan vi ska upp. Idag blir det en dag med en lång moronrunda med hund, dusch och fix, maila en en massa folk om sommar jobb mm och sen i eftermiddag kommer svärmor (om man får säga så när man bara är sambos) och hämtar mig. Vi ska äta hos min sambos föräldrar nämligen och jag ska även hjälpa henne att lägga ut kläder på tradera. Och om jag känner henne rätt blir det en hel del gamla märkeskläder som ska säljas..!

SPEGELRENOVERING

.
.
I bristen på väder och inspiration till ballkongen så satte jag istället tänderna i en gammal spegenbyrå som jag länge har tänkt renorvera lite och måla vit. Den ska stå åvanpå en annan, större, byrå i min garderob och jag har tänkt ha örhängen och ringar i den lilla lådan. Just nu har jag bara slipad ava den gamla lacken, och grundmålat den lite. Så nu ser den inte mycket ut för välrden, men det blir nog bra när det är klart!
.
Annars har jag och min syster varit på klädbytardag idag. Det är alltid spännande med vad man får hem därifrån. Kom dit och skänkte tio plagg, kom hem med sju, och fyra som jag ska tvätta och spara! Bland annat, en prickig skjorta, en turkos långklänning, en jeansskjorta och en keps, trevligt!

SPRING I BENEN

.
.
Kände att det blev en riktigt slö-lördag igår och att jag inte fick så mycket gjort. Därför startade jag denna södagen med en lång, rask promenad/joggingtur med hunden. Soligt var det inte ute, men det var i alla fall inte kallt heller. När jag är ute och joggar och promenerar tycker jag om att klä mig som en riktig färklick, och nu har jag satsat på rosa, har en massa härliga rosa träningskläder nu!

ÄPPLE-KANEL

.
.
Tanken den här helgen var att fortsätta med ballkongen, inviga nya träningskläder med att ta långa promenader med hund och vikter, men hur sugen blev man på det när detta vädret kom? Mulet, småregn, lite blåsigt, nej tack. Istället blev det att efter frukosten som bestod av äpplebitar pudrade med kanel, vandrade jag ner till stan och köpte lite välbehövda sminkartiklar. Har länge behövt köpa nytt, men jag har en regel att inte köpa om jag har kvar som fungerar, vilket jag har haft. Har dock inte tyckt att dom varit bra, men det är en annan sak. Jag köper inte bara för att köpa och prova nytt, blir sånt slöseri med pengar..
.
Men idag inhandlades det nya grejer. Det finns många nyheter ute nu i foundationväg, så mycket att det var svårt att bestämma sig! Var riktigt sugen på att testa den nya Fit Me eftersom jag har hört så mycket bra om den. Men sen tänkte jag till, och eftersom jag inte är ett stort fan av flytande foundations egentligen (och inte av fast puder heller) så lät jag helt enkelt bli. Istället blev det Mineralpuder från Loreal, som är en gammal favorit sen innan.

FRUKOST

.
.
Idag börjar jag dagen med en dunderfrukost i mitt gamla barndomsporslin med bilder på Pelle Kanin och hans familj på. Käner att jag behöver en hel massa energi nu på morgonen om jag ska orka med dagen utan att decka. Är fruktansvärt trött idag och var det igår med, därav bristen på inlägg här igår. Men nu är det i alla fall helg i eftermiddag, så jag ska ta de sista krafterna jag får av frukosten nu, bege mig till praktien, och sen bara njuta!

PROJEKT BALLKONGEN

.
.
Se där, nu har jag även införskaffat lite nya krukor som ska placeras fint på ballkongen tillsammans med lådan. Alla krukor är köpta på loppis och seconhandaffärer och kostade mig runt 10-20 kr. Den fina vattenkannan läckte tyvärr lite i fästet, men det misstänkte jag redan när jag köpte den, så den får agera blommkruka den med! Jag tänkte hålla mig till zink och vita eller turkosa krukor och blomor med mycket gröna blad.  Snyggt tycker jag!
.
Under krukorna ser ni ett litet smakprov på de nya ballkongkuddarna, men mer om dom senare!

PROJEKT BALLKONGEN

.
.
Så där, nu är en av lådorna skrubbade rena och gnuggade med lite, lite vit best så att de skulle få lite av det blekta utseéndet. Vad tycker ni? Jag gillar det, tror det kommer passa riktigt bra in sen när ballkongen är färdigställd. Dock så behöver jag fylla på med ytterligare jord i den, för de små stackars blommorna kan knappt se ut ju! Men det får bli senare. Nu ska jag krypa ner i en nybäddad säng, och jag själv är aldeles nyduschad, härligt! I morgon väntar ännu en spännande dag på praktiken.
.
/peace out och god natt!

PROJEKT BALLKONGEN

.
Hittade tyvärr ingen superbra bild på hur ballkongen såg ut innan jag började sy om alla kuddarna, men hittade den är på underbara Casper när han är valp och här ser man ju i alla fall hur färgtemat var tycker jag! Kuddarna var röda, med ca fem stycken sånna avlånga, runda kuddar som Casper sitter på på bilden. Vi hade även två finröda filtar som nästan såg ut som kudden på bilden. Väldigt rött, varmt och orientaliskt altså!
.
Temat jag går på nu är lite kallare, ljusare men tycker att det kan vara skönt att dra till med något helt annorlunda, så att jag har två olika klädslar att välja på sen om jag blir sugen på att byta tillbaka, så ska de inte likna varandra. För jag älskar det röda, och kommer absolut inte göra mig av med tygerna.

PROJEKT BALLKONGEN

.
.
Jag är en person som gillar att ha igång projekt, och det som drabbas då är oftast min lilla lägenhet som hela tiden blir förbättrad och förnyad. Nu när våren nalkas bestämde jag mig för ett tag sedan att det var dags att fixa i ordning på ballkongen. Ballkongen är redan en av mina favoritplatser och otroligt mysig som den är, men jag minns att jag förra sommaren var lite irriterad över att jag inte hade plats med så många växter som jag hade önskat. Även tyget på mina kuddar i soffan började se lite slitna/smutsiga ut, så även de hade behövt en uppfräschning.
.
En dag när jag drullade runt på Emmaus hittade jag ett härligt tyg som jag bara inte kunde släppa ifrån mig, det tyget ska nu sitta på de nya kuddarna. Precis efter hittade jag dessa lådorna på min sambos, pappas, jobb. Perfekta som planteringslådor ju! När de renjorts och fixats lite så klart.. Idag blev det en tidig eftermiddag på praktiken, då jag ska tillbaka ikväll på planeringsmöte, så nu ska jag passa på att göra de här lådorna riktigt snygga sen ska det i lite växter!
.
Ska hitta en bild på min ballkong också, så som den såg ut med de gamla kuddarna osv, sen får ni såklart se de nya när de är klara.
.
/peace

MITT KÖK

.
.
Här ser ni en bild på köket mitt. (Innan jag började baka då det oftast blir lite stökigt när jag är i farten.) Färgerna har jag försökt hålla ganska neutrala då väggarna är vita med en vit/silvrig fondvägg, stolarna går också i vitt och bordet är mörkbrunt trä. Innan hade vi en färgad fondvägg, men för ett tag sen tapetserade vi över den då jag tycker det är smidigare med en naturlig bas och sen sätta färg med små inredningsdetaljer. Ett exempel är då min underbara lampa som jag verkligen tycker är pricken över i:et i detta rum. Den är snygg, stilren och färgsprakande, dessutom ger den ett mysigt ljus över bordet. Jag har sen valt att fortsätta i det turkosa i köket med ljusstakar, lite krukor mm.
.
När jag var klar med köket märkte jag att jag gillade den tuskosa färgen så pass mycket att den har fått sprida ut sig i resten av lägenheten också. Ni såg innan en bild från fönsterkarmen i vardagsrummet tex, där det stod turkosa blomkrukor (utan blommor i). Men sen har färgen även komit in i sovrummet också bland annat.
.
Men jag tycker om när en så pass liten lägenhet som jag ändå har, går ihopa liksom. För mig ska det inte vara tre olika rum med helt olika känsla utan en lägenhet.

LOPPISFYND

.
 
För att fortsätta att visa upp lite fynd från loppisen igår visar jag här de fina turkosa ljusstakarna för värmeljus som passade ypperligt med en vacker skål från Iittala, även den i turkos. De tre tillsammans blev en fin liten grupp på köksbordet under mina älskade turkosa lampa från Bolagret design. Det lät väldigt turkost nu. Jag får nästan ta ett foto på hela köket så nu inte tror att allt är turkost, för så är inte läget..
.
Jag ska ändå baka goda chokladmuffins om en liten stund, sen ska ballkongen invigas för denna säsongen var det tänkt. Vi får hoppas att solen stannar kvar tills i eftermmiddag! Men jag kanske passar på att fota köket då, så ni får en liten inblick!

LOPPMARKNAD

.
.
Imorse ringde klockan kl nio då jag släpade upp mig ur den varma sängen. Dagen har sendan spenderats på Scouternas stora loppis som hölls i mässhallarna här i Malmö. Det var trångt, mycket folk men otroligt roligt. Träffade på gamla scoutledare som jag inte sett på år och dessutom gjorde jag ju självklart några fynd! Fynden vad både i klädväg, porslin, krukor till ballkongen  och annat. Börjar här med att visa fem stycken tårtgafflar för 5:- och 12 stycken dricksglas som jag fick för 40:-. Allt detta kommer passa ypperligt hemma hos mig, då jag bland annat råkade slå sönder tre glas i diskmaskinen förra veckan..
.
.
 

FÄRDIGA

 

Shortsen är klara! Sydde det sista nu när jag kom hem från praktiken då jag hade en tidig eftermiddag idag. Det är alltid skönt att komma hem tidigt en fredag, speciellt när man ska iväg och träffa goa vänner sen! Men shortsen ja, vad tycks?

.

Hittade även dessa skorna (http://www.ellos.se/dv/1-Skor-Ballerina/_/N-f7pZ1z141xe?Nr=331912) som kan passa väldigt bra till shortsen! Tänker också att de kan pasa superbra till alla våren och sommarens klänningar när man inte känner för att ha klackar!

 

/Peace out

FÖNSTER-HUND

.
Måste bara visa min hunds, Caspers, bästa utkiksplats också, mitt i min fönsterkarm. Han trivs också i den nya djunglen. Både utkik och nått att nosa/tugga på, två flugor i en smäll, liksom?
.
/peace out

LIV I FÖNSTERKARMEN

.
.
Så här fin blev min lilla fönsterkarm i köket. Jag älskar hängväxten i krukan som hänger, så fint och så stämningsfullt! Den lilla kaktusen är självodlad från frö av min sambo typ 2005 eller nått, men den lever och frodas här hos oss nu! Fint blev det även i fönsterkarmen i vardagskummet där jag även har brutit av med en av mina favoritfärger att inreda med just nu, turkos!
.
.
-

JEANS <3 SPETS

.
.
Såhär ser projekt jeans + spets ut för tillfället. Det ser lovande ut i mina ögon, bestämmde mig för att gå ifrån inspobilden lite och kör på spets mer på sidorna och på en av bakfickorna istället. Om det fortsätter så här kan detta nog bli ett lyckat lite projekt som resulterar i att jag får ett par mycket trevliga shorts att använda i sommar vilket i sin tur resulterar i att jag längtar lite mer till av vi får hit lite värme och sol!
.
.
.
.
/peace out och godnatt

NYPLANTERAD

.
.
Idag är det halv djungel i min lägenhet! Igår var jag nämligen iväg och köpte lite nya krukväxter då jag verkligen älskar växter och tycker att lägenheter får liv när det är helt fullt av dom. Finast är det om de har ljusa, gröna blad och gärna vita blommor. Så idag efter jobb släpade jag fram alla de nya växterna samt de jag redan hade i lägenheten och planterade om med ny jord och placerade några av dom i nya, lite större innerkrukor.
.
.
.
.
Alla mina fina vita, krukor är köpta på olika seconhand ställen för ca 10-30:- stycket, vilket enligt mig är alldeles lagom! Ofta finns det ganska stor variation och valmöjlighet och jag har gjort riktiga fynd ibland. Senaste fyndet är en supersöt kruka som hänger i trådar som jag hade tänkt hänga i gardinstången i köket, kommer bli toppen tror jag! Genom att ha samma färg på alla krukor tycker jag att blommorna blir en enhet där de står på ett bord, eller en fönsterkarm. Snyggt och stilrent, men samtidigt med variation då krukorna varierar väldigt i både storlek och form.
.
När jag är färdig med detta tänkte jag sy lite på mina spetsshorts, förhoppningsvis blir jag klar till i morgon och visar självklart upp dom då.

JEANS <3 SPETS


Bild: www.topshop.com




Såg de här coola shortsen på TopShops hemsida här om dagen och dom fastnade i mitt minne. Tyckte det var riktigt snyggt att blanda de ljusa jeansen och det lite gammalvita spetsen på det sättet! Men jag gillade priset desto mindre, så idag har jag bestämmt mig för att ta saken i egna händer. Detta gjorde jag genom att leta upp ett par jeans jag bytade till mig på en klädbytardag på biblioteket här i min stadsdel för ett tag sedan. Jeansen sitter bra i mindja och rumpa, men gillande dock inte benen, altså är de perfekta som shorts! Spetsen letade jag efter i min lokala seconhandbutik och hittade virkade dukar i varierande storlekar. Perfekt!
.
Dock gillade jag inte riktigt var spetsen är placerad, så jag kommer nog expremintera lite själv och se var jag vill ha det. Just nu lutar det mer åt på sidan än fram. Uppdaterar sjävlklart när jag kommit en bit på vägen!
.
/Peace

JennyMarianne

Seconhand & Vintage mode. Tips och trix i vardagen.

RSS 2.0