MORGONSTUND ♡

Gooodmorgon! Just nu sitter jag i sängen med en frukostbricka i knäet och tittat på Disneydags. Mys! Vaknade vid åtta så har legat och mornat mig ett tag innan det blev frukost, så jag är pigg och vaken nu! Vilket är bra, för jag har en del som ska fixas idag, för ikväll blir det att fira. Vi ska ha lite släkt och vänner över hos mina föräldrar för att fira min examen!

 

 

FÄRGNING

Sitter för stunden med både ögonfrans- och bryn färg i ansiktet. Tänkte att det var lika bra att fixa det idag, så är det gjort för denna månaden. Annars har det inte blivit super mycket gjort idag. Jag mötte upp Björn på Playoteket och bjöd dom som spelade på kakor. Tyvärr kom jag när de typ var klara, så jag fick inte se så mycket spel, men trevligt ändå.

Jag har även sorterat min väska idag. Tänkte att det var lite onödigt att bära runt på massa onödiga skolsaker nu. Och Casper är så lustig när jag gör sånt. När jag städar eller sorterar eller har massa saker framme, så kommer han och ska ligga mitt i bland dom, och inget undantag idag inte. Söt-hund <3

Nuuuu ska jag nog tvätta ur färgen. Ska bli skönt att få synliga ögonbryn och ögonfransar igen, haha. Det är nog det sämsta med att vara blond... Sen blir det nog sängen och lite slöande, för i morgon är det första dagen på jobb. Lite blandade känslor, men jag håller mig positiv så får vi se hur det går i morgon!

/peace & goodnight

BAKA KAKA

Idag har vi varit och ätit middag i Limhamn och när vi kom hem begav sig Björn till Pär. Jag hade inte så mycket att göra, så jag bestämmde mig för att baka lite. Har varit sugen på att baka drömrulltårta igen enda sen jag såg det på Hela Sveriga bakar för ett tag sedan, så det fick det blir! Tänkte att det passade bra eftersom Björn ska iväg och spela på Playoteket i morgon så kan man bjuda på lite kaka!

 

NAGLAR OCH MATTHET

Idag är en matt dag. Det har liksom fallit som en liten suddighet över mig. En del av mig längtar tills måndag då det liksom sätter igång på riktigt och en del av mig är typ lite lamslagen att jag inte har mer att göra. Inget att plugga, läsa, skriva.. Ingen inlämningar som ligger och jagar en i hälarna. Ingenting. Och det är härligt, absolut! Men ovant.. Det blev inget examensfirande denna helgen med släkt och så heller, det gör vi nästa helg i stället då lite fler kunde närvara, så det blir nog bra.

Men över till något annat. Dessa naglar har jag haft i typ en vecka nu. Har behövt göra om en då jag först slog i den och sen pillade av det. Men ändå, bra för att vara hemmagjort tycker jag! Man ska kunna lägga på ert lager topplack till nu så håller det kanske ett tag till, jag testar!

 

 

EXAMEN

Igår kom den efterlängtade dagen. Vår examensdag. Som vi har väntat, så lång tid vi har pluggar, och ändå så kom dagen så snabbt helt plötsligt. Det började med högtidssermoni på konserthuset, vidare på lite förfest/mat hos Malin, sen ut med tjejgänget till Lemongrass för mer mat. Sen drog vi oss vidare till TGIF. En mycket trevlig kväll som bland annat inefattade lite dans uppe på baren. Varför inte liksom, man tar bara lärarexamen en gång ju (!). Orkar inte skriva mer, bilderna får tala för sig själv! <3
 
 

HUNDDAGIS

Både igår och idag ska Casper inskolas på dagis. Igår var första dagen och det hade gått bra. Han hade varit lite nervös och reserverad men när de var ute hade han lekt med en Amerikans bulldog. Det känns så SKÖNT att detta nog kommer gå bra! Detta har liksom varit mitt sista problem-moment nu när jag har fått jobb och allt. Det finns liksom inte jätte många hunddagisar som går att ta sig förbi påväg till jobb utan en mega-omväg och vi har ingen som kan komma och se till han vaje dag hemma. Så detta känns väldigt väldigt bra. Jobb börjar nästa vecka, och det är skönt att allt blir fixat nu.
 
 
 

PLUGG

Ååh, vad jag är trött på detta pluggande nu. Jag kommer ingen vart, och när jag väl har skrivit nått passar det inte ihop med vad jag skrev innan, så jag sitter med massa halva stycken om olika saker. Blir så matt... Jag vill bara var klar och inte ha massa kvar i sista minuten. Bara bli färdig! Aja, slut på klagandet nu, jag har i alla fall sött sällskap.
 

SÖTSUG

Ooch så kom sötsuget..! Vilken tur att jag förberedde mig i morse då´rå ;-) Hade som sagt lite extra strössel hemma, så varför inte göra lite olika varianter. Idag fick jag efterlängtat besök av mina föräldrar för lite eftermiddagsfika. De har ju varit bortresta i två veckor, så det var trevligt! Vi körde även och hemtade min cykel som har varit på reperation, så nu ska även den vara hel och ren!
 
Jag tror även att jag har luskat ut en bra väg till jobb som det går att köra moppe på! Och det är inte en omväg som alla andra vägar, utan ganska rakt fram. Vi ska testköra den med bil först så jag lär mig den och se hur det går och så, men jag är hoppfull! Hade varit så kul om det gick att köra till jobb, så slipper jag sälja moppen, för kan jag inte köra han till jobb, har jag inte mycket nytta av honom längre.. Jag håller tummarna att det funkar, i alla fall på sommarhalvåret!
 
 
 

MORGON-BAKNING

Varför inte baka lite chokladbollar sådär efter att man vaknat lite på morgonen? Jag var så sjuuukt sugen på nått sött igårkväll när jag och hunden låg här i vår ensamhet. Orkade inte fixa nått, hade inget hemma och orkade inte gå ner och handla... Så, nu har jag förberett för mitt sötsug!
 
 
 
 
Föresten, hade ovanligt mycket strössel hemma så jag var tvungen att göra två av varge smak jag hade. Får se hur det smakar, men fint blev det ;)

PÅ PLATS

Då är den monterad och på plats. Några av favoritsmyckena har också fått flytta in! Passade perfekt på den lilla ytan jag hade att placera den på och spegeln är faktisk ganska stor, så man ser en bra bit av överkroppen, vilket är super. Bra som spegel och bra som förvaring liksom! Sitter och suktar lite efter den stora också, men jag behöver inte den oh den får inte plats så som vi bor nu. Så det får bli senare när jag samlat på mig mer smycket och kanske flyttat, haha. 
 
 
 
/goodnight

SMART SMYCKESFÖRVARING

Den här fick följa med mig hem idag! Så taggad på att öppna och byga ihop den! För ett tag sen sprang jag på "Speggi" på nån annan blogg och blev lite förälskad redan då, så jag kunde helt enkelt inte lämna denna fining när det bara fanns få kvar.. Denna är dock en mycket mindre variant som ska stå på bord, inte en golvspegel. Så sjukt bra smyckesförvaring i den också, plats för både klockor, ringar, halsband, örhängen och jag vet inte allt, så nu vet jag vad jag ska ägna en del av denna kvällen till i alla fall, smyckes-rensning!
 
 
 
 
/peace out!
 

SÖT-HUND

Det dök upp en liten nos vid sidan om mig när jag låg i soffan och pluggade. Lilla, underbara hund <3
 
 

OBH NORDICA SUPREME

Jag kom på att jag ju har glömt att visa lite av vad vi har fått och köpt för våra julklappspengar som vi fått från snälla släktingar och så! Det blev en hel del köksutrustning detta året, men det var verkligen inte helt fel. Det började egentligen med att Björn fick de fina knivarna från Anders Petter och en del julklappspengar från några andra. Sen åkte jag till en outlet och såg att de sålde ut dessa OBH Nordica Supreme kastruller! Vi har kikat på dessa ofta när vi varit inne på Duka/Servera och så, men jag har alltid tyckt att de har varit för dyra..
 
 
 
 
 
Men här står jag då och ser att de säjer ut de på 50-70% rea! Hur glad blev inte jag? Så jag köpte först den minsta, 1.5 l, för att sedan ångra att jag inte köpte en till. Så vi åkte tillbaka och köpte även 2 l. När jag sedan pratade med Björn ville han absolut ha Sauterpande, så det var bara att åka tillbaka! Då passade jag även på att köpa en till, lite större, 3 l, och en lite såskastrull från Kökskungen. Så där försvann våra julklappspengar, men jag måste säga att vi använde de på något bra som ska hålla länge!
 
Nu ska jag dedikera resten av denna dagen till plugg. Jag SKA skriva klart 2 av 3 texter idag. Annars blir jag arg på mig själv. Blev inte mycket gjort igår..

DEPEND GELLACK TEST

Detta är första färgen och första testet! Nu får vi se hur länge det håller. Det var faktiskt väldigt lätt att applicera. Det torkar ju inte av sig själv, så man kan ta det lugnt och pilla med det hur man vill. Sen är det skönt att det är tort efter att ha haft dom under lampan, för det har som sagt annars varit mitt största problem med vanliga nagellack. Jag orkar sällan vänta tills det är helt tort och lyckas alltid förstöra någon nagel.. Men det slipper man nu! Gillar också hur bland och fin finichen blir när man är klar och har polerat upp dom.
 
Så än sålänge är jag nöjd! Med det återstår ju lite att se hur länge det håller sig nu. Hade ju varit super om det höll så länge som de säger!
 
Jag måste dock hitta en återförsäljare som säljer alla färger. Får gå till KICKS sen och hoppas på att de har större utbud.

DEPEND GELLACK

 
 
 
Nu har jag köpt en julklapp till mig själv som jag har varit sugen på ett tag nu. Nämligen Depend Gellack! Det är ett hemmakit med UV-lampa så att man kan fixa snygga gel naglar själv hemma. Jag vet inte om jag har höga förväntningar men jag hoppas verkligen att det funkar och håller länge! Det hade varit så skönt att kunne fixa det hemma, slippa gå iväg och göra det, plus att det såklart blir mycket snällare mot plånboken. Mina nagar är så svara av sig sjäv också så jag karar aldrig riktigt av att låta de växa ut utan hjälp, och detta skyddar ju nagelt och gör så att de förhoppningsvis kan växa lite också!
 
Har köpt på mig startkitet och en härlig korall-färg som ska testas redan ikväll är det tänkt. Om naglarna sen växer lite tänkte jag testa på att göra egen fransk manikyr. Det står att det ska hålla i 2-3 veckor och håller det i 2 så är jag mer än nöjd! Efter två veckor har ju naglarna ändå växt och man vill nog variera sig lite då ändå. Så jag håler tummarna på hållbarhet i ca 2 veckor!
 
 
 
 

NYÅR 2012

Igår välkomnade vi 2013 med trerätters middag, bål och drinkar hemma hos oss i vår lilla lägenhet. Med extra skivorna i bordet och lånade stolar fick vi plats. Det blev en trevlig kväll med fina vänner och väldigt god mat! Mary och Milla hade varit duktiga med förrätten och plock-mat och Micke och Pär hade bakat kladdkaka med deras magiska touch. Jag och Björn stod för huvudrätten som bestod av Oxfilé Wellington och hasselbackspotatis. Något vi aldrig hade gjort innan men som blev mycket lyckat! Vi fuskade lite med såserna och använde oss av Jensens såser, men de är så himla goda, så vi överlevde!

Casper var superduktig hela kvällen och det gick som vanligt bra med raketerna. Lite skakis precis vid 12-slaget när vi var ute, men det förstår man.

Så allt som allt en mycket lyckad kväll, tack alla!

 

JennyMarianne

Seconhand & Vintage mode. Tips och trix i vardagen.

RSS 2.0