JULETIDER

Idag och igår har genomsyrats av jultema. Det började med en rejäl julstädning och piff i lägenheten tillsammans med lite plugg igår. Senare på eftermiddagen hämtade Malin upp mig och Caroline för att ta oss till Carolin i Trelleborg där vi hade planerat att ha julmys för hela slanten! Så efter lite välbehövlig mat dukade vi fram pepparkakor, lussebullar, glögg, julmust och godis. Vi spelade julklappspelet och tittade på svenska hjältar och hade det väldigt julmysigt hela kvällen.

Idag har jag varit och bakat julgodis i Limhamn och hjälp till att plocka fram lite julsaker medan Casper har varit julhund med tomteluva. Känns som om julen kom helt plötsligt nu. Jag var väldigt förbered för någon dag sen tyckte jag, men nu hux-flux är lillejul snart här, galet!

Nu har jag tänkt ta en snabbis till IKEA, får se hur det går, hoppas på att allt folk är hemma och julstökar så att det är lite lugnt där, men det återstår väl att se.. ^^

  

THE HOBBIT

Hemkommen från bion precis. Vi såg The Hobbit. I 3D. Så nu är mitt huvud mos... Uuh, mitt huvud klarar inte riktigt av tre timmar med 3D. Men annars gillande jag filmen en del. Det vanligaste jag hört är att den, i jämförelse med Sagan om Ringen filmerna, är  dålig mm. Men det är ju oika filmer och böcker, om olika saker och karaktärer. Sagan om Ringen filmerna kom också i en annan tid och är på andra sett ganska revolutionerande och är verkligen STORfilmer. Men ser man den för att den är baserad på en annan bra bok, inte Sagan om ringen, och ger den en chans, så tyckte i alla fall jag om den. 
 
 
 

JULPYNT

Det var ett tag sedan jag hade tid och ork att skriva här nu, har varit en del annat som kommit före. Bland annat är slutpraktiken nu avklarad vilket känns otroligt härligt! Examensarbetet är helt godkänt och inskickat till publicering. Jobb efter skolan är också fixat, vilket känns väldigt bra, roligt och spännande! Det känns som om jag hamnar rätt samtidigt som jag vet vart jag vill och är på väg liksom.

Idag var jag på julmarknad med mamma och pappa och införskaffade deras julgran. Vi köper alltid från Djupadals scoutkår på deras årliga marknad. Köpte även lite julklappar där så snart är alla klappar fixade! Nu är jag hemma och bestämmde mig för att ta fram julpyntet här hemma med. Har inte riktigt haft lust till det innan, men nu kände jag att om jag ska ta fram det i år, får det bli nu, annars är det knappt lönt!


 
 
 
Julpyntet är en blandning av grejer sen jag flyttat hemifrån. Jag brukar köpa något nytt varje år, inte för mycket, bara lagom så det tillslut blir en härlig samling. Årets nyheter är de gammaldags tomtarna i lustiga former, köpta på Tirups Örtagårt. En annan favorit är de vackra istapparna jag köpte förra året, så fina! Det äldsta julpyntet i granen är den lilla nissen på den ljusrosa släden. Den fick jag när jag var liten i julstrumpan och den har fått hänga med sen dess <3

MYSTERIET PÅ GREVEHOLM

 
 
 
Äntligen, årets julkalender, Greveholm! Såg förrsta avsnittet i morse och ser fram emot följande avsnitt. Har dock redan sett en massa kritik och annat av folk på bl.a facebook, men enligt mig är det aldeles för tidigt att uttala sig så efter bara ett avsnitt? Man får ju avvakta ovh se..
 
Nu ska jag i alla fall fira första december med clementiner och 24 avsnitt av den gamla "riktiga" Greveholm!
 
 

JennyMarianne

Seconhand & Vintage mode. Tips och trix i vardagen.

RSS 2.0