RICINOLJA - FÖRE/EFTER EN MÅNAD

Ja, nu var det dags! Efter en månad, ca 3 gånger i vecka, ca 30-60 minuter per gång, har det gett resultat? Det är ju alltid svårt att säga eftersom hår växer i vilket fall som hellst, men jag måste säga att jag är possitivt överraskad! Många säger ju att man egentligen ska hålla på i minst två månader, men då min flaska snart är slut (jag kanske slösade en del) kanske jag avvaktar med en andra omgång, just för att jag inte vill riskera att torka ut håret och tappa på kvaliten, vissas åsikt är vist att oljan är super i början men efter några månader blir håret tort och sprött.
.
vad tycker ni då? Visst har det vuxit endel! Jag tyckte det kunde vara lite svårt att se då bilderna inte är tagna från exakt samma vinkel mm, så genom att titta på min tatuering på ryggen, vart håret slutar osv har jag dragit streck på bilden. På det sättet ser man mer exakt hur mycket det växt! Och mäter jag sen så är det lite mer än fyra cm, vilket är ganska mycket på en måndan om man tänker efter! Men se för er själva!
.
.
.
.
De två gråa strecken är för att jag skulle se så att huvudet och ryggen var på samma ställe på båda bilderna, måttat från hjässan och tattueringen. Det svarta strecket är vid hårlinjen där den är idag och på första bilden kan ni se hur mycket det vuxit!
.
.
Visst är det skillnad? Som ni ser på bilderna tycker jag att kvaliten på håret ser ut att ha ändrats också, men bara till det bättre enligt mig än så länge! Är mindre frissigt osv, inte alls torrt än i alla fall. Sen hade jag lite slingor i innan som har försvunnit med, därför ser det lite mörkare ut. Men visst är det lite coolt att det faktiskt verkar funka!

ELVA ELVA ELVA

.
.
.
Dagen har gått i sann sportlovs anda då vi har varit kulturella och besökt både Malmö hus och Sjöfartsmuseet i Malmö. Mycket glada barn var det på museerna hur och roligast verkar akvariet och de andra djuren ha varit. Men vi var där av en annan anledning. Vi skulle nämligen kika på fotoutställningen elva-elva-elva, Malmö 24 timmar. Det är en utställning som består av fotografier av folk i Malmö, alla är fotade på samma dag nämligen 11 november 2011 så klart.

"Aldrig förr ha Malmö varit så väldokumenterat under en dag. Den 11 november 2011 riktide 336 personer kameran mot sin stad i fotoprojektet Elva-elva-elva. Inspirerande av det udda datumet bestående av bara ettor, 11-11-11, hade fotobyrån Apelöga tagit intiativet till projektet och resultatet blev 5000 nya bilder av Malmö. Malmö Museer visar nu ett stort urval av dessa bilder och gör även en insamling till museets fotografiska samlingar.

Vad är Malmö? Utifrån personliga erfarenheter bär vi alla omkring på egna bilder av vad staden är, betyder och symboliserar. Detta projektet samlade ildmaterial, fotograferat av både proffs och hobbyfotografer, ger en glimt av stadens mångfald. Allt är inte perfekt, men här finns en inspirerande energi och här händer otroliga saker. "
(www.malmo.se/Medborgare/Kultur)


Om ni inte uppmärksammat detta tidigare så är det värt ett besök om man gillar snygga hobby fotografier. Annars finns det även andra trevliga saker att titta på när man ändå är där, och eftersom biljetten man löser gäller för alla Museer i Malmö under dagen passade vi även på att kika in på Sjöfartsmuseet och besöka lite olika utställningar samt klättra in i den välkända ubåten!
/peace out!

RICINOLJA, BRA FÖR HÅRET?

.
.
.
Jag kan omöjligt vara den enda som har hört detta påstående, eller hur? Frågan är då om det stämmer, får det håret att sluta vara statiskt, växa upp till fem centimeter per månad och ökar kvaliten synbart mycket? Och alla dessa fantastiska före och efter bilder som tycker upp på google? Jag som många andra vill ju självklart att det ska vara sant, hur ska ska man ta reda på det om inte testa själv?
.
Men inna jag testar, eller köper någonting (allt från mobiltelefoner till ett nytt schampo) vänder jag mig alltid till högre höjder, google och forumen. Där finns allt man behöver veta, och det jag fick reda på var både possitivt och negativt. De possitiva delarna skrev jag här åvan, och de negativa låter oftast så här. "Bara ett påhitt, man kan få finnar i hårbotten, man tappar hår, tror ni seriöst det kan funka det säljs ju som laxeringsmedel?" Inget av detta låter ju speciellt kul, MEN. Jag fann en sak som var återkommande i alla dessa negativa komentarer, nämligen: "Man kan få".. Inte "Jag fick" eller "Av egen erfarenhet, utan man kan få.
Detta tyckte jag var ett bevis nog att de som sa negativa saker inte hade provat själv, medan de som sa possotiva saker ofta talade av egen erfarenhet och ibland även väldigt possitiva bilder, så jag beslöt mig helt enkelt för att testa.
.
Och duktig som man är har jag självklart tagit en före bild och snart är det dax för min efter bild. Jag är mycket spänd på resultatet då jag faktiskt inte själv riktigt kan bestämma mig för om det känns som det fungerat eller inte. Håret känns längre men kan mycket väl bara vara inbillning, och när jag tittar på före bilden känns det sådär. Dock så kan jag locka håret nu, vilket inte riktigt fungerade innan, men betyder detta att håret bara har växt i sin normala fart, eller har ricinoljan hjälpt till? Detta återstår att se..
.
/peace!

EN NY START

En nya start och en ny blogg. För tillfället sitter jag och pillar med alla inställningar och med designen med frukosten vid sidan av medan jag funderar på varför jag egentligen gör en blogg. Svaret är nog att jag inte riktigt vet, eller som alla andra, att man behöver skriva av sig lite då och då? I vilket fall som helst, här är den, min blogg. Den kommer antagligen mest handla om min vardag, vilket involverar min hund, mitt plugg, lägenheten och vännerna. Mina intressen kommer säkerligen också komma på tal. Det som intreserar mig mest just nu är att inreda min lägenhet med fina detaljer och shopping, både seconhand och annat.
.
.
/Peace out!

JennyMarianne

Seconhand & Vintage mode. Tips och trix i vardagen.

RSS 2.0