ELVA ELVA ELVA

.
.
.
Dagen har gått i sann sportlovs anda då vi har varit kulturella och besökt både Malmö hus och Sjöfartsmuseet i Malmö. Mycket glada barn var det på museerna hur och roligast verkar akvariet och de andra djuren ha varit. Men vi var där av en annan anledning. Vi skulle nämligen kika på fotoutställningen elva-elva-elva, Malmö 24 timmar. Det är en utställning som består av fotografier av folk i Malmö, alla är fotade på samma dag nämligen 11 november 2011 så klart.

"Aldrig förr ha Malmö varit så väldokumenterat under en dag. Den 11 november 2011 riktide 336 personer kameran mot sin stad i fotoprojektet Elva-elva-elva. Inspirerande av det udda datumet bestående av bara ettor, 11-11-11, hade fotobyrån Apelöga tagit intiativet till projektet och resultatet blev 5000 nya bilder av Malmö. Malmö Museer visar nu ett stort urval av dessa bilder och gör även en insamling till museets fotografiska samlingar.

Vad är Malmö? Utifrån personliga erfarenheter bär vi alla omkring på egna bilder av vad staden är, betyder och symboliserar. Detta projektet samlade ildmaterial, fotograferat av både proffs och hobbyfotografer, ger en glimt av stadens mångfald. Allt är inte perfekt, men här finns en inspirerande energi och här händer otroliga saker. "
(www.malmo.se/Medborgare/Kultur)


Om ni inte uppmärksammat detta tidigare så är det värt ett besök om man gillar snygga hobby fotografier. Annars finns det även andra trevliga saker att titta på när man ändå är där, och eftersom biljetten man löser gäller för alla Museer i Malmö under dagen passade vi även på att kika in på Sjöfartsmuseet och besöka lite olika utställningar samt klättra in i den välkända ubåten!
/peace out!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

JennyMarianne

Seconhand & Vintage mode. Tips och trix i vardagen.

RSS 2.0